Tratamentul cu Thalidomida

Folosirea thalidomidei în tratamentul mielomului multiplu este o nouă abordare terapeutică.

Cercetătorii au descoperit ca thalidomida poate inhiba formarea unor noi vase de sânge.

Regenerarea vaselor de s├ónge, cunoscute de asemenea sub numele de angiogenesis, reprezint─â o condi╚Ťie indispensabil─â pentru cre╚Öterea tumorilor.

De asemenea, thalidomida pare să aibă un efect și asupra sistemului imunitar.

Scopul cercet─ârii ╚Ötiin╚Ťifice este de a stabili cu certitudine dac─â cre╚Öterea tumorilor poate fi ├«ncetinit─â prin folosirea thalidomidei.

Datele ob╚Ťinute p├ón─â ├«n prezent demonstreaz─â c─â aproximativ 40% dintre pacien╚Ťii pre-trata╚Ťi r─âspund la terapia cu thalidomida.

├Än cazul pacien╚Ťilor diagnostica╚Ťi recent, combina╚Ťia thalidomida cu dexamethazona a condus la remisie ├«n aproximativ 60% dintre cazuri, iar combina╚Ťia thalidomida, dexamethazone ╚Öi melphalan a condus la remisia bolii pentru 80% dintre pacien╚Ťi.

Totu╚Öi, terapia cu thalidomida poate avea efecte secundare care ├«n mod frecvent for╚Ťeaz─â intreruperea tratamentului.

Afectarea nervilor periferici, constipa╚Ťia, oboseala, senza╚Ťia de sl─âbiciune ╚Öi spuzeala pielii sunt efecte secundare care se pot ├«nt├ómpla.

Thalidomida este ├«n mod curent folosit─â at├ót pentru tratamentul pacien╚Ťilor diagnostica╚Ťi recent, a pacien╚Ťilor cu relaps sau cu boala refractar─â dar ╚Öi ca tratament de men╚Ťinere pentru pacien╚Ťii care au urmat o terapie ini╚Ťial─â cu succes.

Totu╚Öi, pentru terapia de men╚Ťinere, doza trebuie sa fie redus─â ├«n mod considerabil ╚Öi ├«n acest sens, nu exist─â recomand─âri clare.

Rezultatele trialelor nu sunt încă disponibile.