Platforma pentru Telemedicină

Conf. Dr. Horia Bumbea, Consultant Medical Myeloma Euronet România – Secția de Hematologie, a comunicat pacienților cu mielom multiplu faptul că  vor primi în continuare tratamentul adecvat, cu măsuri adaptate riscului ridicat de epidemia COVID-19.

În acest sens, Conf. Dr. Horia Bumbea a recomandat evitarea internărilor în spital, acolo unde este cazul, în scopul evitării expunerii pacienților cu mielom multiplu la riscul de contractare a infecțiilor respiratorii.

Datorită efectelor datorate pandemiei COVID-19, Myeloma Euronet România (MER) a inițiat construcția unei Platforme pentru Telemedicină dedicată pacienților cu mielom multiplu, în strânsă colaborare cu 10 medici hematologi proeminenți ce activează în cadrul următoarelor instituții medicale de prestigiu:

În urma înregistrării pe această platformă, pacienții cu mielom multiplu pot cere consultații la distanță, cu ajutorul unei aplicații de video-conferință, medicilor participanți în cadrul acestui proiect .

Această Platformă pentru Telemedicină poate avea o importanță deosebită pentru pacienții cu mielom multiplu, în special în această perioadă de pandemie.

Cu ajutorul acestor consultații la distanța, pacienții cu mielom multiplu vor putea decide împreună cu medicii lor dacă trebuie să meargă la clinică imediat sau dacă pot aștepta până când situația va deveni mai stabilă și pericolul de infecție va fi redus la minimum.

Cu ajutorul acestei Platforme pentru Telemedicină, sperăm că vom reduce sau chiar elimina pericolul adițional de contaminare cu COVID-19 a pacienților cu mielom multiplu și a personalului medical din cadrul instituțiilor medicale partenere.