Cum se înfiinţează un Grup pentru Bolnavii de Mielom Multiplu

Mielomul multiplu reprezintă o provocare importantă.

Este o boală neobişnuită şi complexă.

Diagnosticul nu este clar, iar recomandările de tratament pot diferi de la un medic la altul.

Niciunul dintre acestea nu este încurajator pentru bolnavul nou diagnosticat.

Cu toate acestea, prin teste şi examinări corespunzătoare poate fi stabilit un diagnostic clar; bolnavii fără simptome pot fi monitorizaţi fără o intervenţie agresivă; bolnavii care prezintă simptome pot încerca terapii cu o mare probabilitate de control al bolii pentru mulţi ani; iar noile terapii pot fi luate în considerare, deoarece acestea oferă posibilitatea unui control îndelungat al bolii sau chiar vindecarea.

Un factor-cheie în învăţarea traiului cu succes cu mielom este ajutorul acordat bolnavilor, familiei şi prietenilor să combată experienţa acestora cu cancerul devenit mai informaţi, adoptând o atitudine pozitivă şi abordări combative.

Sprijinul este esenţial în ajutorul acordat bolnavilor şi îngrijitorilor acestora care se confruntă cu provocările şi căile mielomului multiplu.

Grupurile de sprijin pentru pacienţi pot pune la dispoziţie „harta” şi experienţa: acestea sunt concepute pentru a oferi sprijin şi instruire membrilor care se pot simţi mai puţin singuri prin întâlnirea cu alţii care se confruntă cu situaţii similare.

Reţeaua europeană pentru mielom multiplu este o nouă organizaţie neoficială formată din organizaţii naţionale care se ocupă cu furnizarea celor mai bune servicii de sprijin pentru persoanele care suferă de mielom multiplu şi cele apropiate acestora.

Fiecare organizaţie participantă are experienţă în formarea şi susţinerea grupurilor de sprijin pentru bolnavi.

Acest manual reprezintă un rezumat al cunoştinţelor şi experienţelor acestora.

Vă punem la dispoziţie acest manual în speranţa că vă va furniza informaţiile necesare pentru crearea propriului dvs. grup de sprijin pentru bolnavi din zona dvs.

Sprijinul emoţional şi social pentru persoanele care suferă de mielom multiplu este la fel de important ca şi îngrijirea medicală.

Comunitatea de sprijin pe care o creaţi îi poate ajuta pe toţi participanţii să înveţe să îşi învingă sentimentele de teamă şi frustrare şi în cele din urmă să îşi trăiască viaţa din plin.