Scrisoare Deschisă către Ministerul Sănătății

În atenția Domnului Secretar de Stat,

Dr. Andrei Baciu,

Buna ziua Domnule Ministru,

Referitor la întâlnirea pe care ați convocat-o cu reprezentanții pacienților din România, întâlnire pentru care vă mulțumesc, doresc să reiterez, în scris de data aceasta, punctele de vedere pe care le-am ridicat în  numele organizației pe care o reprezint, Myeloma Euronet România. 

Consider că, în felul acesta, ele vor găsi audiența necesară la Ministerul Sănătății.

1. Folosirea mixtă a Spitalului Colentina atât pentru pacienții COVID cât și non-COVID, mai ales că infrastructura clădirilor permite desfășurarea activității pe pavilioane, eliminând astfel pericolul de infectare cu SARS-COV2.

2. O utilizare exclusivă a Spitalului Colentina pentru pacienții COVID-19 ar avea efecte de nedorit, mai ales asupra pacienților oncologici, inclusiv cu mielom multiplu. 

3.  Extinderea acestui sistem la nivel național, acolo unde este posibil, prin configurația construcției. În felul acesta, pacienții nu vor trebui să parcurgă sute de kilometri pentru a ajunge la un spital unde să beneficieze de asistență medicală. 

4. Endorsarea de către Ministerul Sănătătii a Platformelor de Telemedicină, astfel încât medicii să poată acorda asistență medicală și în cadrul orelor de program. Acest sistem va reprezenta un stimulent pentru medici, care nu vor mai fi nevoiți să acorde consultații pro bono. 

5. Includerea în sistemul HOME CARE, pe perioada pandemiei, a recoltării la domiciliul pacienților cu cancer/mielom multiplu a analizelor de sânge, hemogramă etc, în baza cărora medicii care vor fi consultați prin Platforma de Telemedicină să indice un tratament medical  corespunzător. HOME CARE trebuie să devină un sistem integrat, centrat pe Telemedicină și tratament la domiciliu, inclusiv recoltări de sânge pentru laborator.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat parcurgerii acestui mesaj.

Cu multă considerație,

Viorica Cursaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *