Scrisoare Deschisă către Ministerul Sănătății

În numele organizației Myeloma Euronet România și a pacienților cu mielom multiplu pe care îi reprezentăm vă adresez rugămintea de a întreprinde măsurile ce se impun pentru redeschiderea Spitalului Colentina și, implicit, a Secției de Hematologie a Spitalului.

Din discuțiile pe care le-am avut cu pacienții dar și cu medicii de la Secția de Hematologie, am înteles că sunt foarte mulți pacienti care au avut nevoie de tratament în cadrul secției, mulți dintre ei în stare gravă, și care nu au putut fi internați deoarece Spitalul Colentina funcționează încă în mod exclusiv pentru pacienții cu COVID-19.

În calitate de președinte a unei organizații de pacienți, înțeleg cât de important este să se acorde asistență imediată persoanelor infectate cu COVID-19.

În acelasi timp însă, știm ca există în București spitale mobile, precum cel de la Otopeni, care nu este încă folosit, spital în care persoanele cu COVID-19 ar putea fi internate.

Nu este cazul ca eu să vă atrag atenția asupra severității bolii de mielom multiplu deoarece dvs. sunteți profesioniștii din domeniul medical și știți mai bine situația.

Tot ceea ce doresc să vă spun este că, în lipsa unui tratament corespunzător, acei pacienți care stau în prezent la porțile Spitalului Colentina își pun in pericol sănătatea și, fără să dramatizez, chiar orizontul lor de viață, care și așa este relativ scurt.

Vă mulțumesc pentru analizarea și rezolvarea acestei cereri.

Președinte Myeloma Euronet România

Viorica Cursaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *