Eveniment Myeloma Euronet România

În perioada 23 – 25 noiembrie 2017, Asociația Myeloma Euronet România a organizat la Iași, în cadrul Conferinței 2017, cea de a 6-a sesiune de capacitare profesională a asistentelor medicale (celelalte 5 au fost organizate la Spitalul Judetean Timișoara și în București la Spitalul Fundeni, Spitalul Colentina, Spitalul Universitar și la Institutul de Higienă).

La sesiunea de la Iași au participat 150 de asistente medicale din secțile de hematologie și oncologie de la Spitalul Municipal Iași , inclusiv de la noua secție de transplant inaugurată în Iași, precum și de la celelalte spitale din regiunea Moldovei, Focșani, Botoșani, Galați, Vaslui, Bârlad.

Pe parcursul celor 2 zile, Dl. Eric Aerts, Spitalul Universitar din Zurich, președinte HCMP – Haematology Nurses Healthcare Professionals Group, fost președinte EBMT – European Bone Marrow Transplant a prezentat teme de interes pentru asistentele medicale care lucrează în secțile de hematologie și oncologie.

O sesiune a fost alocată exclusiv pentru Managementul Durerii în bolile de cancer și Reguli de conduită profesională a asistentelor medicale care lucrează în secția de transplant.

La terminarea cursului, participanții au primit o diplomă în baza căreia vor putea obține credite de la Ministerul Sănătății.

Cursul pentru asistentele medicale a fost urmat în ziua de 25 noiembrie de o întâlnire cu pacienții din Iași și din zonele limitrofe. La întâlnirea cu pacienții, Dr. Cătălin Dănăilă a făcut o prezentare despre Trialurile Clinice, Dr. Angela Dăscălescu a vorbit despre tratamentul Mielomului Multiplu, inclusiv transplant, Dl. Eric Aerts a prezentat modul în care pot fi tratate efectele secundare ale unor tratamente pentru pacienții cu mielom multiplu iar Dr. Horia Bumbea a facut o amplă prezentare despre incidența bolii și tratamentele disponibile în România.